diumenge, 30 de desembre del 2012

Pop a la "Gallega"

Avui un plat d'arrels gallegues i record de la "pulperia" Ezequiel de Melide, poble de pas en el camí de Sant Jaume, que ens va deixar gastronòmicament bocabadats, durant el nostre peregrinatge en bicicleta.

Ingredients.

- Un pop gros de potes gruixudes
- Patates
- Unes fulles de llorer
- Sal gruixuda, pebre vermell i oli d'oliva

Com es fa?

Posem el pop al congelador i el deixem mínim 24h abans de fer-lo. Si no tenim temps, abans de coure'l, cal estovar-lo amb un corró o similar per què no quedi dur.

Posem una olla amb aigua a bullir, amb unes fulles de llorer i sal. Quan arrenca el bull submergim el pop, el traiem i quan torna a bullir li tornem a posar. Ho fem tres vegades o quatre.

Deixem el pop dins l'aigua i el fem coure una horeta (per un pop de 1'5kg aprox). A mitja cocció, depenent de la mida de les patates, les afegim a l'aigua amb el pop. Es tracta de que les patates quedin cuites però que no es desfacin. 

Un cop tot llest, traiem les patates i les tallem a rodanxes i les posem sobre un plat. Després agafem el pop, anem tallant les potes amb tisores a rodanxes també, i el posem sobre les patates.

Afegim sal gruixuda, pebre vermell (picant, dolç o dels dos a gust de cadascú) i un bon raig d'oli d'oliva.


Per acompanyar res millor que un vi blanc, un Turbio o Albariño per ambientar el tema, o si es vol quelcom més de la terra, personalment es recomanable un "Canon de Macheral" de Ribesaltes, molt suau i dolç provinent d'agricultura biològica, o un "Phlox" del "Vins de Taller", D.O. Empordà, més sec però singular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada