diumenge, 16 de desembre del 2012

Pica-pica nadalenc, 1r intent

Fa uns dies que, rumiant, rumiant, se'm va ocórrer que podria provar alguna cosa nova ara que els tiberis de nadal estan al caure. Vaig estar fullejant un llibre que vaig comprar d'aperitius una mica currats, i en vaig triar uns 8 per intentar fer a mode d'experiment, i si surten bé, doncs sorprendre una mica la família el dia de Nadal, i reinventar les plates de canapès de pa de motllo (ei, que són boníssims) i els daus de formatge, les patates xips i les olives. L'any passat ja vam tastar els escamarlans amb all i oli i picada d'ametlla, tremendos (ja us els explicaré un altre dia), o el foie amb pebre blanc, o el púding de marisc. Aquest any em ve de gust sorprendre'ls amb quelcom cruixent, nou, fàcil, ràpid i, sobretot, baratet.
Així doncs, les dues propostes d'avui compleixen tots aquests requisits. Hem fet uns bastonets cruixents de pernil salat bons-bons!
Ingredients

- 1 paquet de pasta filo
- 1 safata de pernil salat tallat prim
- Margarina
- Formatge per fondre o qualsevol altre farcit que creieu que hi pot anar bé

Com es fa?

Facilíssim!!! Primer de tot, posem un full de pasta filo a la safata del forn i el pintem amb la margarina fosa. Després, amb compte perquè es trenca fàcilment, la tallem a rectangles de més o menys 15x20cm, i posem un tall de pernil salat a cada rectangle. Els comencem a enrotllar per una cantonada fins que queden com uns "puros", i llavors els tornem a pintar amb la margarina, sobretot en el tancament, per evitar que s'obrin.

Hi podeu afegir una mica de formatge ratllat que es fongui bé, o els podeu fer de gustos diferents... ara se m'acut que poden sortir bons també de sobrassada amb mel, o de pernil dolç i orenga, etc.

Escalfeu el forn a 180º i poseu-hi els bastonets a una alçada mitjana, durant uns 15-20 minuts. Aneu-los controlant, i quan vegeu que són ben rossos, ja podeu treure'ls del forn. Espereu que es refredin per treure'ls de la safata. Per presentar-los, els podeu posar dins un got de vidre, o fer alguna forma xula en un plat bonic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada