diumenge, 9 de desembre del 2012

Aprofitament del bròquil bullit

Primer de tot, us vull confessar que no sóc gens amant del bròquil, i molt menys bullit. Per això, perquè sé que és important menjar-ne, m'he hagut d'inventar alguna manera per camuflar-ne el gust, i sobretot, l'olor. Per aquest motiu, la primera estratègia és intentar que quan bullo bròquil, se'l mengi algú i no en sobri gens, però en el cas que contrari, ara us explico com ho faig.

Ingredients

- El bròquil bullit amb patata
- 2 grans d'all
- una mica de pernil salat o tires de bacó
- pebre negre, pebre vermell picant, oli d'oliva

Com es fa?

Primer de tot, trinxeu el broquil i la patata fins que quedi més o menys transformat en un puré. Poseu un raig d'oli en una paella, i feu un parell de talls a cada gra d'all. Quan l'oli sigui calent, poseu-hi els alls, i quan es comencin a daurar, sense deixar que es cremin, perquè donarien un gust amargant, aboqueu-hi el pernil a talls petits. Saltegeu-ho uns minuts, i quan estigui llest, hi aboqueu el bròquil trinxat un polsim de pebre negre i vermell, i deixeu que es cogui com si fos una truita. Li doneu la volta fent servir una tapadora, i quan estigui torrat per banda i banda, ja ho podeu servir.

Boníssim! Això sí que és reutilització i reciclatge!

3 comentaris:

  1. Caram, aquestes són les meves especialitsts, inventar-me plats amb el que sobre a la nevera. Per cert, podrieu posar un fons diferent? es fa un xic incòmode de llegir.

    ResponElimina