dimecres, 19 de desembre del 2012

Cabell d'àngel.

Amb la carbassa que es va trobar dissabte al mercat apareix la idea de fer cabell d'àngel, i de passada aprofitar les llavors del seu interior per poder-ne plantar més, i si tot va bé que el pròxim cop el tema surti gratuït.

Tot i que per la xarxa hi han moltes receptes diferents, per no complicar-me massa vaig seguir la mateixa tècnica que amb la melmelada de poma.

Ingredients (per a uns 2kg aprox. de cabell d'àngel)

- Una carbassa de cabell d'àngel (3,5kg aprox.)
- 1'250 kg de sucre (aprox.)
- El suc d'una llimona
- Una branca de canyella

Com es fa?

Tallem, pelem i traiem les llavors de la carbassa. Un cop acabat aquesta primera part més feixuga, posem els talls de carbassa en una cassola, afegim el sucre i el suc de llimona i deixem que vagi deixant anar suc, fent un almívar.

Després de 4 o 5h fent suc es posa al foc a coure amb la branca de canyella. A mesura que la carbassa s'estova va fent fils. Un cop el cabell d'àngel té la consistència desitjada es posa en pots, al bany maria i a l'armari!

Com que els trossos de carbassa més propers a la pell són força durs un cop cuits es poden "filamentar" amb una forquilla o amb un cop de batedora.

Un cop tenim el cabell d'àngel podem agafar una pasta de full rectangular, tallar-la en dos i fer com un entrepà de massa de full-cabell d'àngel-full, pintar-ho amb ou per sobre, afegir uns pinyons i al forn fins que quedi daurat.

2 comentaris:

  1. Fa molt poc que vaig descobrir que es feia amb carbassa i vaig AL·LU-CI-NAR!

    Merci per la recepta!

    ResponElimina