dijous, 3 de gener del 2013

Verdura per la vena

Resulta difícil de vegades admetre que els tiberis dels últims dies han passat factura, però ai las! quan intentes cordar-te aquells pantalons estrets... total, què us he d'explicar?! avui toca verdura!

Segurament per casa trobareu un estri anomenat 'vaporera', us el recomano moltíssim! la qüestió és que si bullim les verdures, perdem moltes de les vitamines i nutrients pel camí, mentre que si les coem al vapor, les aprofitem molt més, i el color queda preciós i el gust és boníssim.
Avui, doncs, un plat de verdures al vapor. Sense arrufar el nas, eh?!

Ingredients

- 500g de mongeta tendra
- Un parell de pastanagues
- Un tros de carbassó
- 1 ceba
- 2 patates mitjanes
- Sal

Si n'hi ha a la nevera, també hi poso carxofa, pèsols, carbassa o moniato, però avui no en tenia.

Com es fa?

Tallem i netegem les verduretes. En una olla, hi posem un parell o 3 dits d'aigua, la mateixa vaporera ens marca el límit. Cal que l'aigua del cul de l'olla no entri dins la vaporera. Muntem tot el sistema d'olla-vaporera-tapa i encenem el foc. Quan bulli i veiem que ja surt vapor, hi afegim el primer pis de verdures: les mongetes, la pastanaga i els pèsols. 
Deixem que bullin 5 minuts, i hi afegim el segon pis de verdures al damunt: el carbassó, la ceba i la carxofa. 
Deixem que bullin 5 minuts més, i hi afegim l'últim pis: la patata i el moniato. A continuació, i sense remenar-ho, hi afegim un polsim generós de sal, i un got d'aigua tèbia que ajudi a fer baixar la sal als pisos inferiors i hidrati les verdures. Ho tornem a tapar, i ho deixem coure uns 15 minuts més.

Passat aquest temps, ho tastem. Si les patates són cuites, tota la resta ja està llesta. Per fer-ho una mica més interessant, pel damunt podem tirar-hi un polsim de sal gruixuda (nosaltres hem utilitzat una sal gruixuda vermella de Hawaii), pebre negre mòlt o un xic de mostassa antiga.


Per acabar-ho d'arrodonir, podeu aprofitar el brou que queda a l'olla per fer uns fideus, arròs a la cassola, rostir vedella... a la nevera us durarà molt poc, per això és millor congelar-lo i llestos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada