diumenge, 30 de juny del 2013

Espirals amb pastanaga

Ara feia temps que no cuinava la pasta amb salsa de pastanaga, plat que vaig aprendre d'un bon amic. És molt fàcil, i el resultat és sorprenent. A més, ara que s'acosta el temps de lluir morenor, és important menjar pastanagues per conservar el bon color de cara!
També es pot optar per afegir-hi carn picada, però en aquest cas jo l'he fet sense carn, perquè fos més lleuger.

Ingredients

- 4 pastanagues
- 2 cebes
- 250g de pasta seca
- Un raig de vi ranci
- Formatge ratllat (avui he utilitzat gouda vell)
- Farigola, pebre negre, orenga, sal, oli d'oliva

Com es fa?

Primer de tot pelem les cebes i les pastanagues. Les cebes les tallem en juliana, i les posem en una paella amb un xic d'oli, que es vagin fent a foc mitjà. Les pastanagues les ratllem ben fines. Quan la ceba estigui a punt, afegim les pastanagues a la paella, un xic de pebre, sal i farigola. Veurem que de seguida es beuen l'oli de la ceba, per això és interessant tenir aigua a mà i anar-ne afegint a poc a poc a la paella. Cada cop que veiem que la pastanaga queda seca, n'hi anem afegint. 

De mentres, posem un tupí amb aigua i sal i fem bullir la pasta.

Quan tinguem la pastanaga cuita i ben toveta, i amb una textura amorosa de salsa, afegim el raig de vi ranci i ho deixem reduir una mica, i ja ho tenim.

Barregem la pasta i la salsa, ratllem el formatge i afegim orenga per sobre. Llestos!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada