dimarts, 11 de juny del 2013

Coca de poma i crema

Avui us pengem una recepta que estem fent ara mateix: una coca de poma amb crema. Com que no tenim forn, la fem a la màquina del pà. De moment fa molt bona olor, quan estigui feta, us en penjaré la foto.

Ingredients per a la coca de poma:

- 4 ous
- 200g de sucre
- 1 poma i mitja
- 150g de farina per a brioix
- 50g de maizena
- 300g de nata líquida 
- 50ml d'oli de girasol
- 1 sobre de llevat per a postres

Ingredients per a la crema pastissera:

- 6 rovells d'ou ben bonics
- Mig litre de llet
- 100g de sucre
- 55g de maizena
- 1 branca de canyella
- 1 vaina de vainilla
- la pell de mitja llimona

Com es fa?

Primer de tot, posem dins la cubeta de la màquina de pa els ingredients líquids: els ous -sense batre-, la nata líquida i l'oli. A continuació, una poma tallada a daus petitons i el sucre. Tot seguit, la farina i la maizena tamisades (passades pel colador per evitar els grumolls). Per acabar, afegim el llevat pel damunt. Tanquem la tapa, seleccionem el programa dels pastissos (1h20 minuts), el pes adient, i ho posem al màxim de torrat.

Mentre cou la coca, fem la crema. Comencem per posar la llet en remull amb la canyella, la vainilla i la pell de la llimona. A continuació, en un bol hi afegim els 6 rovells, el sucre i la maizena, i ho treballem fins que ens quedi una massa fina. 
Posem la llet a bullir, podem anar remenant perquè no s'enganxi del cul. Quan arrenqui el bull, la retirem del foc, i n'afegim una part al bol dels rovells, ho remenem bé, i ho aboquem tot de nou al tupí amb la resta de la llet. Treiem la pell de la llimona, la canyella i la vainilla. Deixem que torni a bullir sense deixar de remenar, i quan ens sembli que ja està prou espessa, ja la podem treure del foc i la deixem refredar.

Tornem a la mitja poma que teníem a la nevera. La pelem i la tallem a trossets prims. Quan falti una mitja horeta per acabar de coure la coca, hi posem al damunt la poma amb una mica de gràcia i deixem que tot s'acabi de coure. 

Quan el programa acabi, treiem la cubeta i la deixem refredar una estona abans de desemmotllar la coca. Quan ho haguem fet i sigui prou freda per poder-la tallar sense que es trenqui, la servim acompanyada de la crema... et voilà!  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada