Avui us pengem una recepta que estem fent ara mateix: una coca de poma amb crema. Com que no tenim forn, la fem a la màquina del pà. De moment fa molt bona olor, quan estigui feta, us en penjaré la foto.
Ingredients per a la coca de poma:
- 4 ous
- 200g de sucre
- 1 poma i mitja
- 150g de farina per a brioix
- 50g de maizena
- 300g de nata líquida
- 50ml d'oli de girasol
- 1 sobre de llevat per a postres
Ingredients per a la crema pastissera:
- 6 rovells d'ou ben bonics
- Mig litre de llet
- 100g de sucre
- 55g de maizena
- 1 branca de canyella
- 1 vaina de vainilla
- la pell de mitja llimona
Com es fa?
Primer de tot, posem dins la cubeta de la màquina de pa els ingredients líquids: els ous -sense batre-, la nata líquida i l'oli. A continuació, una poma tallada a daus petitons i el sucre. Tot seguit, la farina i la maizena tamisades (passades pel colador per evitar els grumolls). Per acabar, afegim el llevat pel damunt. Tanquem la tapa, seleccionem el programa dels pastissos (1h20 minuts), el pes adient, i ho posem al màxim de torrat.
Mentre cou la coca, fem la crema. Comencem per posar la llet en remull amb la canyella, la vainilla i la pell de la llimona. A continuació, en un bol hi afegim els 6 rovells, el sucre i la maizena, i ho treballem fins que ens quedi una massa fina.
Posem la llet a bullir, podem anar remenant perquè no s'enganxi del cul. Quan arrenqui el bull, la retirem del foc, i n'afegim una part al bol dels rovells, ho remenem bé, i ho aboquem tot de nou al tupí amb la resta de la llet. Treiem la pell de la llimona, la canyella i la vainilla. Deixem que torni a bullir sense deixar de remenar, i quan ens sembli que ja està prou espessa, ja la podem treure del foc i la deixem refredar.
Tornem a la mitja poma que teníem a la nevera. La pelem i la tallem a trossets prims. Quan falti una mitja horeta per acabar de coure la coca, hi posem al damunt la poma amb una mica de gràcia i deixem que tot s'acabi de coure.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada