dimecres, 26 de juny del 2013

Tabulé

Avui bufa la tramuntana, una mica menys que ahir, i sembla que el sol no apreta gaire, però com que som gairebé al juliol, el calendari ens apreta a menjar coses fresquetes fetes amb productes de temporada. Doncs bé, ja fa dies que tenia ganes de preparar un bon tabué, plat típic de tot el mediterrani.

Ingredients

Es pot preparar de diverses maneres i amb molts ingredients diferents, avui jo l'he fet així:

- 1 tomata per amanir madura grossa
- 1 ceba tendra
- 1 pebrot vermell ben llustrós
- 1 pebrot verd italià
- 1 grapat d'olives negres
- 1 grapat de fulles de menta fresca
- 1 grapat de panses
- el suc de mitja llimona
- 200g de barreja de bulgur i cuscús
- sal, pebre vermell, oli d'oliva

Com es fa?

Primer de tot, bullim el bulgur durant uns 12 minuts en aigua amb sal. El cuscús el cuinem al vapor. De mentres, tallem els pebrots, la ceba, la tomata i les olives a dauets molt petits. Ho anem posant tot dins un bol. Després hi afegim la menta trinxada petita i les panes, i ho rectifiquem de sal i pebre. A continuació hi afegim la barreja de cuscús i bulgur, i el suc de mitja llimona. Ho tapem amb film transparent i cap a la nevera. Quan sigui fred, ja podeu menjar-vos el tabulé.


Boníssim!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada