dimecres, 23 de juliol del 2014

Ametlles garapinyades.

Unes postres catalanes amb ametlla? No m'ho puc creure!!!!!

Doncs res, recepta fàcil que si ho has de comprar al súper normalment acaba de dues maneres: o són dolentes com una mala cosa o et foten un clatellot del mil.

Ingredients:

Utilitzarem el mateix volum d'ametlla que de sucre, i la meitat del volum d'aigua.

- 1 tassa d'ametlla crua.
- 1 tassa de sucre.
- 1/2 tassa d'aigua (com més aigua hi posis més temps passaràs esperant que s'evapori...).

Com es fa?

Passem les ametlles per aigua i les escorrem.

Posem els tres ingredients dins d'un tupí o cassola (quedarà fet un fàstic així que val més que sigui vell o li tingueu poca estima).

Ho posem tot al foc i anem remenant. L'aigua bullirà i s'anirà evaporant.

Tot d'una l'aigua s'evapora i apareix un caos d'ametlla i sucre al tupí, tot sec, que et fa preguntar el "per què" de tota la paranoia amb l'aigua que has estat fent fins ara...
Continuem amb la cassola al foc remenant amb ganes. Mica en mica el sucre es fon i es fa caramel. Un cop tot el sucre ja és líquid anem traient les ametlles garapinyades.

La cosa és posar-les sobre un plat, marbre, paper vegetal,... millor una mica pintat amb oli per evitar que el sucre del garapinyat s'enganxi. També és interessant anar-les posant poc a poc ben separades, ja que si simplement ho aboquem ens quedarà una pasta uniforme de caramel sòlid i ametlla, cosa que ens obligarà a trencar-ho tot, quedant tot plegat fet un nyap (com a la foto).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada