Postres d'origen andalús i asturià, creat per les monges del "Convento de Espíritu Santo de Jerez de la Frontera" cap allà el 1324, típic de la rebosteria. Per sorprendre a la gent més enllà de la crema catalana i el flam del Chino!
Ingredients (per 6 flamets):
- 6 rovells d'ou.
- 125g de sucre.
- 65 ml d'aigua.
- Vainilla.
Com es fa?
Posem l'aigua a bullir amb el sucre per fer un almívar. Deixem bullir fins que el xarop és prou dens, és a dir es fan filets al caure les gotes de l'espàtula o cullera amb que remenem.
Pintem amb una mica d'almívar els motlles.
Remenem els rovells d'ou i hi posem la vainilla. Ho barregem amb l'almívar poc a poc mentre remenem.
Passem la barreja per un colador, omplim els motlles i els posem a coure al vapor. Es recomana posar un drap a sobre la cassola, per sota el tap, per evitar que la condensació caigui sobre els flamets. Deixem coure 10-15 min (depenent de la mida del motllo) fins que al punxar amb un escuradents surt net. Deixem refredar i els guardem a la nevera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada