dilluns, 3 de febrer del 2014

Mató (amb tòfona)

Aprofitant els mercats de la tòfona de la Catalunya Nord, i el fet d'haver-ne comprat una, continuem les receptes amb aquest bolet d'hivern.

Ingredients:

- 2 litres de llet fresca entera.
- El suc d'una o dos llimones.
- Unes làmines de tòfona negra (tuber melanosporum).

Com es fa?

Posem la llet en una tupí al foc. Anem remenant mentre esperem que bulli la llet.  Un cop bull la traiem del foc i deixem que deixi de bullir. La tornem a posar al foc i ho repetim unes tres o quatre vegades.

Deixem refredar una mica la llet i hi tirem el suc de llimona, poc a poc mentre anem remenant, fins que veiem que la llet es talla (de cop i volta apareixen grumolls i la llet blanca es torna com aigua groguenca). 

A mi m'agrada tirar la llimona justa per què no agafi massa gust.

Ho anem colant i ho posem en un recipient. Si el mató agrada més eixut traiem més líquid i si en agrada més "caldós" no l'escorrem tant.

En aquest cas al voler provar la recepta amb tòfona al anar-lo colant hi hem afegit trossets de tòfona negra tot remenant i ho hem deixat refredar.

Un cop fred es posa a la nevera i es pot menjar acompanyat de mel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada