dimecres, 9 d’octubre del 2013

Bolets assecats.

Comença la tardor i els primers bolets van sortint, i alguns d'aquests els podem assecar per conservar durant l'any.

1- Bolets fins amb poca carn (Camagrocs, cama-secs, múrgules i trompetes de la mort): Simplement els posem sobre un drap, o reixa metàl·lica, en un lloc on circuli l'aire i en pocs dies ens quedaran secs. 

Alguns dels camagrocs, acabats de collir, es poden posar en alcohol etílic (com el que utilitzem per fer licors) per agafar les aromes que es perden durant l'assecat.

2- Bolets carnosos (Ceps i ous de reig): Els netegem amb un raspall o un drap humit, els tallem a làmines fines i els posem a assecar sobre un drap o reixa.

3- Altres bolets com els rovellons i pinetells no es poden assecar, els podem fer un cop collits o guardar-los en una conserva d'aigua i vinagre blanc.

Un cop secs els posem en pots de vidre. Per evitar que hi quedi humitat es pot posar una mica d'arròs al fons de recipient abans d'emplenar-lo amb els bolets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada