L'altre dia vaig comprar una base de pasta brisa no sé ben bé per què, però el fet és que la tenia per la nevera fent voltes i no volia que es fes malbé. Per això, he indagat una mica per internet i combinant el que he trobat per aquí i per allà, n'han sortit uns farcellets boníssims i molt i molt bonics. Per marcar-se un bon tanto.
Ingredients per fer 9-10 farcells
- 1 làmina de pasta brisa
- 1 ceba petita
- 2 grans d'all ben hermosos
- 2 ous
- 1 cullerada sopera de cama-secs (o els bolets que tingueu) secs
- 1 cullereta de barreja de bolets en pols
- 1 punta de cullereta de tòfona en pols
- 3 cullerades soperes de formatge roncal ratllat
- 1 polsim de nou muscada
- Oli d'oliva
- 1 polsim de sal gruixuda per decorar
- Sèsam torrat per decorar
Com es fa?
Primer de tot, posem els cama-sec secs a hidratar amb una mica d'aigua durant 15 minuts. Mentrestant, ratllem la ceba i els dos gans d'all, i els posem a daurar en una paella petita. Quan els bolets estiguin a punt, els trinxem i els afegim a la ceba.
En un bol, posem un ou i la clara del segon ou (el rovell el reservem), els bolets en pols, el polsim de nou muscada i el formatge ratllat. Ho treballem fins que ho tenim tot amalgamat. Un cop tenim cuits els bolets amb la ceba, els afegim al bol amb els ous.
Tallem la massa en quadrats, o com us agradi més, i anem omplint els farcells amb una cullerada del farcit per cada quadrat de massa. Quan els tinguem fets, els pintem amb el rovell i hi afegim un polsim de sèsam torrat. Els ounxem amb un escudarents perquè la massa no s'infli i ja els tenim a punt per coure.
Els fem al forn, una cocció d'uns 15 minuts, de dalt i de baix. I abans de menjar-los, podem posar-hi una mica de sal gruixuda pel damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada