diumenge, 13 d’octubre del 2013

Vedella amb bolets.

Ara que és la tardor, i aprofitant el gir boletaire actual del bloc, una recepta que no pot faltar... la vedella amb bolets!

Ingredients

- 35 grams de bolets secs (nosaltres hem posat camagrocs, ceps, alguna múrgola i algun cama-sec que teníem assecats d'aquest any)
- 1 kg de vedella a daus (culata o similar)
- 2 cebes
- 1 o 2 carrotes
- 3 tomates
- 2 o 3 grans d'all
- Llorer
- Farina
- Sal i pebre
- Vi ranci

Com es fa?

Posem els bolets secs en aigua tèbia per què s'hidratin.

Posem oli en una cassola i ho posem al foc. Mentres s'escalfa salpebrem la carn i la enfarinem una mica. La posem a l'oli a rostir, amb l'all, una tomata a quarts i el llorer.

Quan la carn canvia de color la treiem i la reservem. També treiem la tomata i la reservem amb les altres 2.

Sofregim a la mateixa cassola la carrota i la ceba tallada a daus petits. Quan tenim la ceba ben daurada hi afegim la tomata també tallada a daus petits (si es vol abans es poden escaldar les tomates i treure'n la pell).

Quan tenim el sofregit a punt hi posem un bon raig de vi ranci. Deixem reduir una mica i afegim els bolets. Els deixem coure una mica, afegint aigua de tant en tant si veiem que queda el sofregit massa sec.

Afegim la carn i l'aigua dels bolets passada per un colador (així treiem restes de sorra o similar que podien encara tenir els bolets).

Deixem coure unes dues hores a foc lent, amb l'olla tapada i vigilant de que no es quedi sense aigua.

El plat millora si el fem d'un dia per l'altre i el deixem reposar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada