Ara que és la tardor, i aprofitant el gir boletaire actual del bloc, una recepta que no pot faltar... la vedella amb bolets!
Ingredients
- 35 grams de bolets secs (nosaltres hem posat camagrocs, ceps, alguna múrgola i algun cama-sec que teníem assecats d'aquest any)
- 1 kg de vedella a daus (culata o similar)
- 2 cebes
- 1 o 2 carrotes
- 3 tomates
- 2 o 3 grans d'all
- Llorer
- Farina
- Sal i pebre
- Vi ranci
Posem els bolets secs en aigua tèbia per què s'hidratin.
Posem oli en una cassola i ho posem al foc. Mentres s'escalfa salpebrem la carn i la enfarinem una mica. La posem a l'oli a rostir, amb l'all, una tomata a quarts i el llorer.
Quan la carn canvia de color la treiem i la reservem. També treiem la tomata i la reservem amb les altres 2.
Quan la carn canvia de color la treiem i la reservem. També treiem la tomata i la reservem amb les altres 2.
Sofregim a la mateixa cassola la carrota i la ceba tallada a daus petits. Quan tenim la ceba ben daurada hi afegim la tomata també tallada a daus petits (si es vol abans es poden escaldar les tomates i treure'n la pell).
Quan tenim el sofregit a punt hi posem un bon raig de vi ranci. Deixem reduir una mica i afegim els bolets. Els deixem coure una mica, afegint aigua de tant en tant si veiem que queda el sofregit massa sec.
Afegim la carn i l'aigua dels bolets passada per un colador (així treiem restes de sorra o similar que podien encara tenir els bolets).
Deixem coure unes dues hores a foc lent, amb l'olla tapada i vigilant de que no es quedi sense aigua.
El plat millora si el fem d'un dia per l'altre i el deixem reposar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada