diumenge, 16 de novembre del 2014

Braç de gitano.

Postres amb nom un tant peculiar, que una mica més al nord del Pirineu varia a "bras de venus". Veritablement molt fàcil de fer i "resultón" a manta.

Ingredients

- 6 ous
- 6 cullerades de sucre
- 3 cullerades de farina de blat rases
- 3 cullerades de maizena rases
- Unes ratlladures de llimona

Com es fa? 

Posem a esclafar el forn a 170ºC.

Separem els rovells de les clares. Posem les clares en un recipient i les muntem al punt de neu.

Afegim els rovells mentre remenem. Afegim el sucre, després les farines i al final les ratlladures de llimona.

Aboquem la pasta sobre un full vegetal que prèviament hem estirat a la plata de forn. Ho escampem bé i al forn 10-12 minuts a 170ºC.

Ho traiem, posem sucre sobre un altre paper vegetal i posem la nostra massa sobre (així no s'enganxa). Esperem que es refredi per retirar el paper on l'hem cuit.

Hi posem crema a sobre, nata, xocolata, anxoves de l'escala,... ho cargolem i gas. Una mica de sucre en pols, sucre cremat, ambdós,... i a la nevera. Podem tallar les puntetes per què el tema quedi simètric i bonic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada