Es podria parlar de la típica empanada gallega. En aquest cas hi posem tonyina, es podria fer de carn, marisc, espaguetis amb pesto,... el que sigui!
Ingredients
- 2 masses d'empanada, pizza o pasta de full
- 6 llaunes de tonyina
- 2-3 cebes
- 1 pebrot vermell
- opcional 1 o 2 ous bullits
Com es fa?
Tallem la ceba i el pebrot a daus. Ho posem a la paella i deixem coure.
Un cop cuit, apaguem el foc i hi posem la tonyina escorreguda. Barregem, posem sal, pebre i pebre vermell al gust, i hi posem els ous durs tallats.
Després estirem la massa d'empanada i posem el farcit a sobre. Estirem l'altre massa i en tallem un tros (1cm aproximadament) de cada costat. Reservem les tires de massa que hem tallat i amb el tros gros cobrim el farcit. Dobleguem les vores i amb una forquilla pitgem la massa per què s'enganxi.
Punxem la massa amb la forquilla i amb les tires de massa que han sobrat fem uns "xurros" que posarem per sobre, tot decorant el tema. Pintem amb un ou batut i gas, al forn fins que estigui cuita.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada