dimecres, 22 d’octubre del 2014

Empanada de tonyina.

Es podria parlar de la típica empanada gallega. En aquest cas hi posem tonyina, es podria fer de carn, marisc, espaguetis amb pesto,... el que sigui!

Ingredients

- 2 masses d'empanada, pizza o pasta de full
- 6 llaunes de tonyina
- 2-3 cebes
- 1 pebrot vermell
- 1 ou batut
- opcional 1 o 2 ous bullits

Com es fa? 

Tallem la ceba i el pebrot a daus. Ho posem a la paella i deixem coure.  
Un cop cuit, apaguem el foc i hi posem la tonyina escorreguda. Barregem, posem sal, pebre i pebre vermell al gust, i hi posem els ous durs tallats. 

Després estirem la massa d'empanada i posem el farcit a sobre. Estirem l'altre massa i en tallem un tros (1cm aproximadament) de cada costat. Reservem les tires de massa que hem tallat i amb el tros gros cobrim el farcit. Dobleguem les vores i amb una forquilla pitgem la massa per què s'enganxi.

Punxem la massa amb la forquilla i amb les tires de massa que han sobrat fem uns "xurros" que posarem per sobre, tot decorant el tema. Pintem amb un ou batut i gas, al forn fins que estigui cuita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada