dimarts, 26 d’abril del 2016

Massa de pizza.

Avui expliquem la recepta de la massa de pizza. És una adaptació de la que hi ha a la web lacuinadesempre.cat, i d'on "de tant en tant" anem a cercar "inspiració"...

Com que en aquest bloc no ens agrada copiar les receptes dels altres (per això ja hi ha els llocs web originals, o altra gent que ho fa) aquí explicaré la recepta modificada que hem anat evolucionant en funció dels nostres gustos i necessitats.

Ingredients: (per a dues bases de 220g aprox. cadascuna)

- 250g de farina normal
- 12g de llevat fresc (mig cub del famós levital del súper)
- 5g de sal
- 10g de sucre
- Uns 100 - 120 ml d'aigua tèbia.
- Un parell de cullerades soperes d'oli (10-20g)

Com es fa?

Agafem un recipient i hi posem la farina, la sal i l'oli. Reservem.

En un got posem el llevat, el sucre i la meitat de l'aigua tèbia. Remenem fins a dissoldre el llevat. Un cop fet això ho anem incorporant a la farina tot remenant.

Posem la resta de l'aigua dins del got del llevat (així l'escurem) i continuem afegint-ho a la farina fins que la massa ja no enganxi i quedi tota feta una bola llisa i elàstica.

És possible que sobri aigua o potser en manqui una mica (el valor és aproximat), la cosa és trobar la textura bona. Si hi ha poca aigua la massa no s'uneix i s'engruna, i si n'hi ha massa la massa enganxa. En aquest segon cas vol dir que ens hem passat (es po corregir posant més farina).

Un cop acabada la massa la separem en les porcions que volem, les enfarinem per sobre i les deixem reposar 10 minuts abans d'estirar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada