dijous, 28 d’abril del 2016

Brioix!

L'altre dia vam fer massa de brioix per practicar el tema coques de Sant Joan (i de passada estrenar el ChickenAid), i amb la que va sobrar n'hem fet coses diverses... com ara cridat tots alhora:

-"Mort a l'operació sandwich mixto caliente, Croque Monsieur, Bikini, biquini!".

Com a curiositat de la massa de brioix cal dir que el llibre del senyor Barriga (el que surt a l'anunci del Banc Cebadell) sobre "coques" dóna una recepta de brioix amb 190 ml d'aigua, i al llibre de "brioixeria" la rebaixa a 120-130 ml tot i que la resta d'ingredients queden inalterats. No sé com anirà la segona opció, però la primera va anar pica avall i ara deu estar oxigenant-se a la depuradora més propera, alimentant els bacteris, camí del mediterrani.

Sort de l'altre recepta que teníem a la màniga i que vam treure (gratuïtament, no com els llibres) d'internet.

- Brioixets.

No tenen massa dificultat, es fa una bola, s'estiren, els hi fem tres talls i a fermentar una estona (fins a triplicar el volum). Els pintem amb ou batut suaument per què no baixin i al forn 10 minuts a dalt i baix (sense aire) a 190ºC.


- Napolitana de brioix amb pernil i formatge. Per posar-se moooooooooooooooolt perraco!

Tampoc té massa secret, estirem la massa, hi posem una llesca d'havarti (o el formatge que vulguis), una llesca de pernil dolç i ho tanquem. A fermentar fins a triplicar el volum. Pintem amb ou batut i posem formatge ratllat per sobre (nosaltres hi hem posat una barreja d'emmental i mozzarella). 10 minuts al forn, dalt i baix sense convecció a 190ºC.


- I com no el pilot de la coca de Sant Joan.



Suposo que la pròxima idea seria fer mini-panets de brioix per fer les mini-hamburgueses que ara estan tant de moda! O embolicar-hi un xoriço!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada