dissabte, 11 de gener del 2014

Fondue de Savoia

Plat típic dels Alps. Potser l'aportació Suïssa més important al món, després dels rellotges, les navalles i els comptes bancaris lliures d'impostos.

Ingredients:

- 250g de formatge comté
- 250g d'emmental suís
- 250g de formatge beaufort
- 100g de formatge reblochon (opcional)
- Un gra d'all
- Vi blanc
- Un raig de kirsch (opcional)
- Pans diversos (de nous, olives, figues, blat de moro,...)

Com es fa?

Es ratllen els formatges i es reserven. També tallem els diferents pans a daus i els reservem.

Agafem una cassola i la untem amb el gra d'all. Afegim un bon raig de vi blanc i ho posem al foc.

Quan el vi bull afegim els formatges ratllats i ho anem remenant, fins que queda una massa fosa uniforme.

Es treu del foc i es posa a taula, sobre un cremador per mantenir el formatge fos.  

Per menjar-se la fondue punxem un tros de pa i el xuquem al formatge.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada