Plat típic dels Alps. Potser l'aportació Suïssa més important al món, després dels rellotges, les navalles i els comptes bancaris lliures d'impostos.
Ingredients:
- 250g de formatge comté
- 250g d'emmental suís
- 250g de formatge beaufort
- 100g de formatge reblochon (opcional)
- Un gra d'all
- Vi blanc
- Un raig de kirsch (opcional)
- Pans diversos (de nous, olives, figues, blat de moro,...)
Com es fa?
Es ratllen els formatges i es reserven. També tallem els diferents pans a daus i els reservem.
Agafem una cassola i la untem amb el gra d'all. Afegim un bon raig de vi blanc i ho posem al foc.
Quan el vi bull afegim els formatges ratllats i ho anem remenant, fins que queda una massa fosa uniforme.
Es treu del foc i es posa a taula, sobre un cremador per mantenir el formatge fos.
Per menjar-se la fondue punxem un tros de pa i el xuquem al formatge.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada