En general, sóc una amant del bacallà... a la llauna, al forn, amb sanfaina, bunyols, esqueixada, amb panses, pinyons i carxofa... amb cigrons i espinacs, amb arròs, patates i pebrot escalivat... sempre és un plaer gaudir d'aquest peix que abans era de pobres, però que ara és un privilegi poder-ne comprar! Aquest que comparteixo amb vosaltres és un dels meus plats preferits. Boníssim, senzill i molt nostrat: el bacallà amb patates i allioli.
Ingredients:
- 400gr de bacallà dessalat
- Patates per bullir
- 3 grans d'all
- 1 setrill d'oli
- 1 rovell d'ou
- Sal
Com es fa?
Comencem per pelar i tallar les patates, les posem a bullir. Mentrestant, fem l'allioli. Pelem i trinxem els alls dins el morter, fins que quedin ben desfets i, a continuació, afegim 1 rovell d'ou al morter. Remenem amb energia els alls i el rovell, per començar-ho a lligar. Tot seguit, anem tirant l'oli del setrill, anem fent voltes amb la mà del morter i amb calma i paciència tindrem l'allioli fet.
Vigilem les patates, quan siguin gairebé cuites, hi afegim el bacallà i deixem que acabi de bullir. En acabat, ho colem i ho servim acompanyat de l'allioli. Hi ha gent que s'ho menja sencer, a mi m'agrada aixafar-ho tot com si fos un puré.
En tot cas, un plaer absolut! Mmm!!!
En tot cas, un plaer absolut! Mmm!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada