Avui us explico unes empanadilles molt fàcils de fer, i molt bones. N'he fet de dos tipus: de tonyina i ou dur, i de carn amb salsa barbacoa, però de fet les podeu fer de qualsevol cosa, de verduretes, de bolets, etc.
Ingredients per a les de tonyina i ou dur
- 2 ous
- 2 llaunes de tonyina
- Salsa de tomàquet
- Orenga o alfàbrega, pebre negre
Ingredients per a les de carn
- Carn picada
- Cintes de bacó
- Ceba
- Salsa barbacoa
- 1 o 2 bitxos picants
- Sal i pebre
A més, ens cal:
- 2 paquets de massa d'empanades de La Cocinera
- 1 ou per pintar-les
Com es fa?
Posem els ous a bullir durant 12 minuts, els pelem i els reservem. Escorrem les llaunes de tonyina i les trinxem en un plat ben petites. Hi barregem la salsa de tomàquet i els ous durs. Ho hem de trinxar tot amb la forquilla fins que quedi una pasta. Hi podem afegir alguna espècia, tipus pebre o orenga o alfàbrega.
En una paella, posem la ceba tallada petita amb un xic d'oli d'oliva, quan la ceba estigui feta, hi afegim la carn picada i les cintes de bacó, tot ben petit. Ho salpebrem, i hi afegim uns bitxos picants. Deixem que es cogui. Quan estigui cuit, ho retirem i li afegim la salsa barbacoa, fins que ens quedi una pasta.
Llavors, estenem la massa de les empanades, i amb l'ajuda d'una cullera, les anem farcint. Per tancar-les, utilitzem una forquilla. Quan estiguem, les posem en una safata folrada amb paper de forn, les pintem amb ou batut i al forn.
Les hem de coure durant 10-12 minuts a 180º. Quan estiguin daurades, les treiem.
Ja veureu que bones!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada