Avorrits esteu de menjar els macarrons amb tomàquet de pot? doncs va, animeu-vos a tastar aquesta recepta. És molt fàcil de preparar, es pot menjar freda o calenta, és genial per endur-se al tàper, o per ser el col·lega més guai del barri, perquè és molt i molt original.
Ingredients
- 250g de macarrons estrets
- Mig kilo de calamars
- 4 porros
- 1 pot de pebrots del piquillo
- 100g d'avellanes
- Formatge parmesà ratllat
- Sal i oli d'oliva
Com es fa?
Doncs primer tenim el repte de netejar els calamars sense morir en l'intent. També podeu comprar-los nets, frescos o congelats, però és tota una aventura enfrontar-se al calamar, jo us ho recomano. És tan terapèutic com fer allioli, paraula.
Un cop tinguem els calamars nets, els tallem a anelles o a talls petits i els reservem.
Tallem els porros petits i trossegem també els pebrots del piquillo. Ho reservem tot sense barrejar-ho.
Agafem una cassola i hi sofregim els porros amb l'oli d'oliva. Quan siguin ben cuits, els reservem.
A la mateixa cassola, amb l'oli que ha quedat dels porros, coem els calamars. Compte que si ho feu amb el foc fort, salten i esquitxen un munt! Quan siguin cuits, ben tovets, els treiem i els reservem. Tot seguit, saltegem els pebrots del piquillo i, mentre es couen, aprofitem per fer la picada d'avellana. No cal que quedi gaire trinxada, a mi m'agrada que quedi algun tros grosset, que es noti, fa que el plat sigui més "cruixent.
De mentres, posem una olla amb aigua i sal al foc i bullim els macarrons.
Un cop ho tinguem tot cuit, es qüestió d'ajuntar-ho tot i barrejar-ho bé: macarrons, calamars, porros, pebrots i avellana. A continuació, hi barregem un polsim generós de parmesà i ho posem en una safata de forn. Una mica més de parmesà pel damunt i ho gratinem.
Quan tinguem els macarrons ben daurats, cap a taula. Boníssim i molt sorprenent!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada