dimecres, 2 de gener del 2013

Senyera de pasta amb pesto

Pilot de la màquina de pasta que hem trobar avui al "super". 

Ingredients

a. Per la pasta

- 300 g de farina
- 3 ous
- 1 cullerada d'oli 
- 1 cullerada de llet

b. Pel pesto

- Alfàbrega fresca (uns 100g)
- Un grapat de pinyons
- Algunes nous
- Un bon raig d'oli d'oliva
- Sal i pebre
- Un gra d'all

Com es fa?

Posem la farina sobre la taula fent un volcà, i hi posem els ous al mig. Remenem fent una pasta. 

Després afegim la llet i l'oli i continuem remenant, pitjant la massa amb els palmells de la mà, fins que la pasta quedi llisa i uniforme (uns 10min). Per fer la pasta vermella en el moment de posar l'oli i la llet afegim una mica de concentrat de tomata.

Fem una bola amb la massa, la recobrim amb film transparent i la deixem reposar entre 30min i 2h.

Estirem la pasta i la passem per la màquina (de pasta) per fer-ne tallarines. Per què no s'enganxi la podem enfarinar per sobre.

Ho bullim a gust de consumidor.

Pel pesto passem els pinyons per la paella i els torrem. Afegim les fulles d'alfàbrega, les nous, els pinyons torrats i el gra d'all en un recipient i ho triturem. Afegim sal, pebre i l'oli d'oliva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada